Det beste veganske proteinpulveret?

Det beste veganske proteinpulveret?

En av FlexFits kjerneverdier er kvalitet. Vi skal alltid levere de beste produktene innenfor enhver produktgruppe vi fører. Noen ganger er smaken som baken, og da har vi alternativer; men ofte koker det ned til at minst 90% av det som finnes på markedet ikke er godt nok.

Proteinpulver er selvsagt ikke noe unntak. Veldig mange ser på kiloprisen og tenker at protein er protein, men for oss handler det om proteinkilden, produksjonsprosessen, kvalitetskontrollen og fokuset til menneskene bak (det sier overraskende ofte veldig mye om hvor bra det ferdige produktet er).

Vegansk protein er ikke noe unntak. Ettersom stadig flere ‘hiver seg på’ veganerbølgen er det ikke overraskende at at markedet flyter over av billig soya, ris og erteprotein.

Det er ikke bra nok.

Det er ikke bra nok for deg, det er ikke bra nok for miljøet og nesten samtlige av disse er ikke laget på veganske prinsipper (bærekraft og miljøehensyn) – kun for å tjene penger på en nisje.

Vi kunne hatt en egen post på hvorfor soya og ris eksempelvis ikke er bra proteinkilder; men la oss bare si i denne omgang at de er 'mindre optimale' med tanke på opptak i kroppen.

Hvorfor er Vivo Life bra nok?

Vivo Life er i motsetning til det meste som kommer fra de store kosttilskudd-produsentene basert på alle de rette tingene:

  • Det er produkter som er formulert av mennesker som har vært aktive veganere lenge. Som har trent som veganere og som har merket på kroppen hvor dårlig det meste av kosttilskudd er.
  • Alle produktene er basert på økologiske prinsipper (vi har ikke lov å si at de er økologiske, for de er ikke sertifisert i Norge), V-ganic sertifiserte og faste prosenter av omsetningen går til å støtte bærekraftige prosjekter (treplanting i regnskogen hovedsakelig nå for tiden). Perform har nå også gjenvinnbar emballasje (som kan gå i matavfallet). Det er rett og slett ekte vegansk.
  • Proteinet i Perform er ikke bare basert på at man skal ha ‘protein’. Som veganer må man passe på å få i seg et mangfold av protein slik at man får en fullverdig aminosyreprofil.
    Tenk på det som at man som plantebasert menneske i naturen ikke ville sittet og spist bønner eller erter hele dagen. Man ville fått i seg protein fra mange forskjellige kilder.

    Erter er en vanlig proteinkilde i veganske tilskudd, fordi den er proteinrikt. Problemet med det er at de fleste varmebehandler proteinet, som gir det en svakere aminosyreprofil. Vivo Life har en proprietær biofermenterings-teknologi som gjør de mulig å hente proteinet uten varmebehandling, og fremdeles bevare aminosyreprofilen.
  • I tillegg bruker Vivo flere proteinkilder og ekte råvarer i produktene, som gir høyere biotilgjengelighet og et mer fullverdig tilskudd.

I sum har det aldri vært noe tvil for oss – Vivo Life leverer en totalpakke som ingen andre er i nærheten av, og som dekker alle baser for deg som forbruker og for oss som butikk.Copyright © 2021 FlexFit.no AS