Hvilken Theragun skal jeg velge?

Hvilken Theragun skal jeg velge?

For noen år siden var Theragun ett produkt. Den gamle Theragun G2 var fantastisk effektiv, og laget for å tåle juling fra kontinuerlig bruk hele dagen, året rundt. 

Men folk, behov og lommebøker er forskjellige. Derfor består fjerdegenerasjon Theragun av hele fire modeller! Alle er oppgraderte fra fjoråret, de er langt mer stillegående, de har masse nye funksjoner og er bedre designet, men hvilken skal du velge?

Vi skal prøve å hjelpe deg.

Theragun Pro er fremdeles toppmodellen. Den kommer med fullt sett med endestykker (6 stykker), to batterier på 150min hver, roterbar arm, er laget i et slitesterkt materiale, har nytt OLED display med trykkindikator (så du ser hvor hardt du trykker), og bluetooth-kolbing til appen. Og trådløs lading (trådløs lader følger ikke med).

'Hva skal jeg med app til Theragun?' tenker du kanskje? Appen er faktisk så sofistikert at den gir deg realtime instruksjoner på hvordan du skal bruke den. Det har vært en kjepphest for Theragun lenge, at man bruker den rett, og ikke bare peiser på - for det kan være fristende, men er som regel ikke rett mtp effekt på musklene både på kort og lang sikt.

Hvor viktig den er vil være opp til hver enkelt, men du får Bluetooth-muligheten på Pro, Elite og Prime.

Hvem er den rett for?

Den som vil ha det beste (du blir garantert fornøyd med den), og terapeauter. Pro er laget for å kunne brukes 8 timer om dagen. Skal den brukes mye over tid, så er dette valget.

Pro koster 6400,-

Theragun Elite er hakket under. Den har ikke det nye Supersoft-endestykket, den har innebygget batteri (på 150 min), den har ikke roterbar arm og den er litt svakere. Sannsynligvis ikke så mye svakere at du noengang vil merke det med mindre du er terapeaut og kommer til å jobbe i dybden på andre.

Den har samme type børsteløs motor, en glattere overflate som ikke tåler så mye fysisk juling, men er glossy og pen og se på.

Den har også Bluetooth, trådløst lading og trykkindikator. Det er rett og slett den pene lillebroren.

Hvem er den rett for?

Deg som vil ha en full Theragun-opplevelse, en bra, solid enhet, men som ikke kommer til å gi den juling dagen lang. For de fleste aktive personer er Elite en fantastisk investering.

Elite koster 4300,-

Theragun Prime er i praksis en ny modell og erstatter 'liv' modellen fra i fjor, men den er vesentlig oppgradert i ytelse, selv om den er svakere enn de større modellene. 

Den har innebygget batteri på 120min, kommer ikke i bæreveske men i pose, med 4 endestykker. Den har ikke trådløs lading, svakere motor (men slår fremdeles godt fra seg) og er generelt en 'basics' modell. Den tar bort det du strengt talt ikke MÅ ha, men gir deg Theragun-effekten.

Hvem er den rett for?

Personer som ikke har veldig høye krav til ytelse og features, som gjerne bruker den hver dag, men ikke nødvendigvis så hardhendt bruk. Det er en budsjettmodell, men det er ikke en dårlig modell på noen måte.

Prime koster 3200,-

Theragun mini er en personlig favoritt. Ikke fordi den er bedre enn de andre, for den er klart svakere og mer begrenset, men det er en utrolig hendig liten sak. Det innebygde batteriet varer i 150 minutter. Den har tre hastigheter, litt mindre slagdybde (12mm vs 16mm på de andre), ligger utrolig godt i hånda og er en perfekt recoverypartner.

Du klarer ikke å bruke den til å jobbe dypt i musklene, men til daglig enkel bruk, til å ha liggende i gymbagen - fantastisk. Er du fin på det eller rik så kan du gjerne ha denne som en partner til en av de andre. Skal du ha den som primær-Theragun, så vil du nok ikke få så mye terapeautisk effekt hvis det er noe konkret du trenger å løse opp eller jobbe med, men like full - du kommer til å elske den.

Den har, for ordens skyld, bare ett endestykke, men bruker samme kobling som de andre, så de kan brukes om hverandre.

Hvem er den rett for?

Alle som enten trenger noe portabelt eller enkelt.

Mini koster 2100,-Copyright © 2021 FlexFit.no AS