Left Fortsett å handle
Din bestilling

Du har ingenting i din handlekurv

Se også...
39900 kr
13900 kr
Gratis frakt ved kjøp over 1 200 kr

FlexFit belteguide

I gamle dager hadde vi ETT belte: Metcon. Da var det lett å anbefale det som det soleklare valget.

Nå har vi et stadig økende antall belter for å dekke så mange behov som mulig; så nå er det på tide å rydde litt i den jungelen.

Før vi begynner - husk å mål beltestørrelsen. Gjerne prøv noen andre sitt belte for å være sikker. Det er 5cm ca i forskjell mellom størrelsene, og løftebelter er ikke samme størrelse som t-skjorter.

Metcon v2 / Metcon Elite

Klassikeren, og fremdeles det beste beltet for nybegynnere, personer som ikke har verdens beste teknikk eller som trives med ekstra støtte.

Beltet er bygget på neopren, er innsvingt i sidene for å ta hensyn til ribbein; og er ekstra bredt på ryggen (15cm). Det er lett å bruke, metcon-vennlig (dvs lett å løsne og stramme), og behagelig.

Forskjellen fra originalen til V2 og til Elite er en statid bedre spenne, ny logo og forbedret både kvalitet og design; selv om basisen er den samme. Verken metcon eller v2 kommer inn igjen. Fremtiden er Elite (som et det 'ultimate' metcon-beltet).

På grunn av størrelsen er dette IKKE innenfor stevnestandard.

FlexFit Competition

Competition har raskt blitt en favoritt - smalere, mykere og lettere. Faktisk så mykt at det kan rulles sammen til en rull på 10cm i diameter.
Competition er laget av nylon, og er kjempe-slitesterkt, og superbehagelig. Det at det er smalere og mykere gjør at det gir litt mindre støtte og er et litt mer 'avansert' belte enn Metcon. Det er like lett, og enda mer behagelig, men krever hakket mer av deg enn Metcon gjør. Har du noenlundre kontroll på teknikken og muskluaturen under løfting er dette et perfekt valg.
Beltet er 10cm og er innenfor stevnestandard - men ikke sertifisert til internasjonale stevner. 
IWF/IPF-sertifisering koster mange hundre tusen og sier ingenting om kvaliteten til beltet - det bare sertifiserer at beltet er 'innafor'.

Competition-beltene finnes forøvrig i massevis av varianter, men alle følger samme standard og kvalitet.

FlexFit Weightlifting

Weightlifting er et supersolid kjøp; ekte skinn av høyeste kvalitet, solid enkelttannet spenne og eksklusiv utførelse. Dette er kanskje det beste skinnbelte-kjøpet i Norge.
Skinnbelter er generelt mest til bruk til tunge løft; det gir max støtte og trykk, men er for tungt og lite praktisk til å bruke i metcons.

Beltet er 10cm og er innenfor stevnestandard - men er heller ikke sertifisert til internasjonale stevner.

FlexFit Hybrid

Siste tilskudd til familien er FlexFit Hybrid - som tar det beste fra alle modellene. Solid 7,5cm borrelås, med slider-spenne og 6mm skinn. Både tyngre løft og tempo-økter passer Hybrid like godt. Det er et belte som er unikt i verden såvidt vi vet, og som er en egenutvikling vi er veldig stolte av.
Hybrid har raskt blitt en favoritt blant elite-utøvere, og er av en kvalitet som raskt hadde kostet dobbelt så mye hos de 'store' merkene.

Som de øvrige to er Hybrid 10cm og møter stevnekrav.